Lab Session: Beskyttelse af forskningsdata – Mød RUC’s DPO

Digital Media Lab, RUC (lokale 42.1-01)

16. april 2024 kl 13.00-14.30

Udviklingen af nye digitale muligheder for at indsamle forskningsdata er ledsaget af en udvikling af nye tiltag og krav til beskyttelsen af data. Især GDPR-lovgivningen er blevet vigtig at forstå, når det gælder forskningsdata med personoplysninger. GDPR stiller krav om at alle offentlige organisationer, der behandler persondata, har en såkaldt Data Protection Officer (DPO eller databeskyttelsesrådgiver). I denne lab session får vi besøg af RUC’s DPO, Peter Jakobsen, der fortæller om hvilke forpligtelser og redskaber, vi har, når det gælder GDPR. Peter kommer desuden ind på anmeldelsespligt til Rigsarkivet og på nogle retningslinjer for brug af AI, som er under udvikling. Der vil være god tid til at stille spørgsmål og diskutere forskellige forskningscases.

Alle forskere på RUC er velkomne. Skriv os en mail på digitalmedialab@ruc.dk, hvis du er i tvivl om arrangementet passer til dig.