Når maskiner læser aviser: Computationel analyse af nyheder

Digital Media Lab public event (in Danish)

14. marts 2024 kl 13.00-14.30 i Digital Media Lab, Roskilde Universitet (lokale 42.1-01)

Teknologier som machine learning og natural language processing giver nye muligheder for automatiseret analyse af store mængder ustruktureret data, herunder nyheder på dansk. Dagens oplæg præsenterer dugfriske forskningsresultater som bygger på sådanne computationelle metoder.

Mads Lang Sørensen (ADC Denmark) præsenterer brugen af natural language processing til at undersøge hvordan Facebook-brugere reagerer på forskelligt nyhedsindhold. Analysen er udført i samarbejde med Ekstra Bladet i form af et speciale skrevet sammen med Tobias Gårdhus. Specialet vandt Sociologisk Instituts (KU) årlige specialepris.

Ingen tilmelding – alle er velkomne – del gerne!