Primærvalg og Super Tuesday

Den 3. marts var en vigtig dag for de demokratiske præsidentkandidater. Det var nemlig dagen, hvorpå over 33 procent af de delegerede skulle tildeles.

I alt skulle 1.357 delegerede ud af 3.979 mulige tildeles, og med kun fem præsidentkandidater til at kæmpe om dem var det spændende at følge med i. 

Inden Super Tuesday gik i gang valgte Pete Buttiegieg og Amy Klobuchar at droppe ud af kampen om at blive Det Demokratiske Partis præsidentkandidat. Det betød, at der til Super Tuesday kun var fem kandidater tilbage: Bernie Sanders, Joe Biden, Elizabeth Warren, Michael Bloomberg og Tulsi Gabbard. Efter Super Tuesday har yderligere to valgt at droppe ud af kampen: Elizabeth Warren og Michael Bloomberg. 

Digital Media Lab har derfor fulgt Super Tuesday ganske nøje, og har igen kigget på hvilke præsidentkandidater, som deltog under Super Tuesday, der bliver nævnt flest gange. Denne gang har vi gjort det over en periode af tre dage: Dagen inden Super Tuesday (02/03), på dagen (03/03) og dagen efter Super Tuesday (04/03). I den forbindelse skal det nævnes, at vi har taget udgangspunkt i EST tidszonen (Eastern Standard Time). Dette vil vi ligeledes gøre ved fremtidige dataindsamlinger, som vedrører Det Demokratiske Partis udvælgelse af deres endelige præsidentkandidat. Derudover er Donald J. Trump blevet nævnt 16.458 gange. 

I alt er der i perioden blevet indsamlet 501.024 tweets. 

Vi har valgt at putte de indhentede data ind i fire tidsintervaller per dag, således at udviklingen per dag er mest tydelig i diagrammet. Intervallerne er fra 00:00 til 06:00, 06:00 til 12:00, 12:00 til 18:00 og 18:00 til 00:00. Grafen ser således ud: 

Diagrammen viser antal @mentions for hashtagget #supertuesday. Klik på billedet for at forstørre det.

Grafen viser, ligeledes som resultaterne i primærvalget viste, at Joe Biden fik et stort comeback midt og efter Super Tuesday. Ligeledes viser diagrammet også, Bernie Sanders var den person, som flest personer nævnte (@mentions) – indtil Joe Biden blev annonceret som vinder af Super Tuesday. Det er ligeledes interessant at se, hvor lidt Michael Bloomberg er blevet nævnt taget i betragtning, at han har brugt omkring 3,7 milliarder kroner på sin kampagne. 

Hos DigitalMediaLab er ikke kun interesseret i, hvem det er der er blevet nævnt flest gange, men også hvem der kommunikere med hvem. Derfor har vi denne gang lavet en netværksgrafen med de 250 mest nævnte personer – denne gang baseret på hashtagget #supertuesday. Netværksgrafen viser igen, at personer som ikke er politisk aktive, som er den største gruppe af mennesker, som kommunikerer til kandidaterne via Twitter. Derudover er den siddende præsident, Donald J. Trump, også en af dem som bliver nævnt flest gange.

Netværksgraf som viser de 250 mest nævnte Twitter-konti i perioden 2. marts kl. 06:00:00 til 4. marts kl. 06:00:00. Tiden er i EST (Eastern Standard Time). Klik på billedet for at forstørre det.

Vi fortsætter med at følge med i den Amerikanske valgkamp på Twitter. Følg med her på bloggen for de nyeste analyser.